Speltas graudi ir vērtīgs minerālvielu un vitamīnu avots!
Speltas kviešu graudi ir izmantojami grūbu vietā dažādos ēdienos. Tie ļoti labi iederas zupās un sautējumos, piešķir saturu un svarīgumu vasaras zaļajiem salātiem, vai iepriekš izmērcēti var tikt pievienoti brokastu muslim vai biezputrai.
Speltai, kā jau graudaugam, ir augsts ogļhidrātu daudzums, taču iespaidīgi augsts ir arī olbaltumvielu un šķiedrvielu daudzums. Papildus šiem svarīgajiem savienojumiem spelta satur arī ievērojamu daudzumu vitamīnu un minerālvielu.
Speltas kviešu graudi:
- Veicina gremošanu
- Palīdz kontrolēt holesterīna līmeni
- Uzlabo asinsriti
- Regulē hormonus
- Uzlabo kaulu veselību
- Paaugstina imunitāti
- Kontrolē diabētu
Plašāk par to, kas ir Spelta un kā izmantot tās produktus, lasiet mūsu rakstu sadaļā.
Vitamīni un Minerālvielas
Dzelzs
Varš
Mangāns
Magnijs
Fosfors
Kālijs
Cinks
Selēns
Niacīns
Tiamīns
Vitamīns B6
Folijskābe