Auzu milti ir enerģētiski ļoti augstvērtīgs produkts. Tie ir ļoti eļļaini un nesatur glutēnu, šī iemesla dēļ tie grūtāk paceļas rauga mīklās un, lai panāktu gaisīgu rezultātu, ir jālieto vairāk raugs vai cepamais pulveris atkarībā no receptes. Galaprodukts no auzu miltiem padodas mitrāks nekā no kviešu miltiem, tādēļ tie lieliski iederas cepumos, pankūkās un maizē!
Virtuves padoms! Tā kā visi auzu produkti satur daudz eļļas tos vajadzētu glabāt vietā, kur gaisa temperatūra nepārsniedz 100C. Pretējā gadījumā tie var ātrāk sākt oksidēties un palikt rūgteni.
NB! Auzu milti nesatur glutēnu, taču tā kā mēs audzējam un pārstrādājam arī citas graudaugu kultūras, tie var saturēt šo augu daļiņas, tādēļ nebūs piemēroti cilvēkiem ar glutēna nepanesamību.
Uzturvērtība 100 g
Vitamīni
Fosfors
K vitamīns
Magnijs
Dzelzs
Cinks
Folijskābe
Selēns
Kālijs