Timiāns

Timiāns

Timiāns ir viens no izredzētajiem garšaugiem, kam neskaitāmi dzejnieki veltījuši slavas dziesmas jau kopš seniem laikiem. Latvijā pazīstams arī ar nosaukumu parastais mārsils. Timiāns mīl sauli un siltumu, tomēr ļoti labi jūtas arī Latvijas apstākļos.

Timiāns ir viens no tiem garšaugiem ar kuru ēdienu nevar sabojāt, bet var tikai uzlabot. Tā garša ir mazliet pikanta, bet silta, tajā jaušams kaut kas no rozmarīna un kaut kas no pipariem. Taču garšas notīs var atrast arī kaut ko no pupumētras un majorāna. Timiāns ir ideāls garšaugs visiem treknajiem un ar taukvielām bagātajiem ēdieniem, jo tas ne tikai uzlabo garšu, bet arī palīdz kuņģim vieglāk tos pārstrādāt.

Timiāns ir ļoti vērtīgs garšaugs, tas satur

  • A, C, B6 vitamīnus,
  • Dzelzi, magniju, kalciju, kāliju

Timiāna pielitošana

  • Viena no populārākajām Vidusjūras zemju virtuves garšvielām
  • Var pievienot marinādēm, sautējumiem, dārzeņu zupām, dažādām mērcēm. Ļoti labi iederas pie paprikas, tomātu, baklažānu ēdieniem
  • Franču virtuvē timiānu plaši izmanto sarkanvīna mērču un meža gaļas marināžu gatavošanā
  • Var izmantot tējas maisījumos, kā ārstniecisku līdzekli pret klepu
  • Lieliski iederēsies zivju ēdienos
  • Timiāns satur spēcīgas ēteriskās eļļas ar konservējošu iedarbību, tādēļ to var izmantot kā konservantu
Garšaugus piedāvājam iegādāties laikaposmā no aprīļa līdz septembrim.

Pavasarī garšaugus pie mums var iegādāties mazos podiņos un visas vasaras garumā piedāvājumā ir arī lielie garšaugu konteineri.

  • Date: 03/06/2019

SAISTĪTIE PRODUKTI

Enter your keyword