Pupumētra jeb Čābers – piparzāle

Pupumētra jeb Čābers – piparzāle

Pupumētra jeb čābers tiek dēvēta arī citos vārdos –  Čēberiņš, Piparzāle, Gaļas mētra.

Kalnu pupu mētrai ir izteiktas ārstnieciskās īpašības. Tā veicina ēstgribu un gremošanas procesus, novērš gāzu uzkrāšanos zarnās, mazina spazmas. Svaiga pumpumētras sula remdē bites dzēliena radītās sāpes un samazina pietūkumu.

Pupumētra jeb čābers tiktiešām ir piparaugs. Zaļās lapas piešķir ēdienam stiprumu, ņiprumu un jauku aromātu. Visi, kas marinē un grillē – šis ir priekš jums. Ja tiek gatavota maigāka gaļa, kā zivs vai vista, to var pievienot beigās, neilgi pirms gatavības, lai atraisās tās aromāts, bet gaļa neuzņem vieglo rūgtenumu. Var pievienot gan visus zariņus, gan noskrubināt nost tikai mazās lapiņas. Tās var pārkaisīt pāri, piemēram, karbonādei.

Plašāku aprakstu par pupumētras ārstnieciskajām un virtuves īpašībām atradīsiet te: Pupumētra virtuvē

  • Date: 04/27/2021

SAISTĪTIE PRODUKTI

Enter your keyword