Rupjā maluma pilngraudu rudzu milti

Rupjā maluma pilngraudu rudzu milti

Gluži kā senos laikos, mūsu rudzu milti malti akmens dzirnavās izmantojot visu graudu – gan apvalku, gan dīgli. Tādējādi saglabājot rudzos esošās uzturvielas un vitamīnus.

Par rudzu miltu lietošanas veidiem, šķiet, īstenam latvietim stāstīt būtu lieki, tomēr uzskaitīsim iecienītākos lietošanas veidus:

  • Rupjmaizei,
  • Gaļas panēšanai,
  • Biskvītu un kēksu mīklām,
  • Cepumiem,
  • Brokastu biezputrai,
  • Pankūkām.

Minerālvielas

  • Dzelzs

    Asinsritei

  • Kalcijs

    Kaulu un locītavu sistēmai

  • Kālijs

    Muskuļu tonusam

  • Magnijs

    Baro nervu šūnas

  • Cinks

    Regulē cukura līdzsvaru asinīs

  • Mangāns

    Antioksidants, nodrošina antialerģisku reakciju

Pastāsti par mums saviem draugiem
  • Datums 09/09/2017

SAISTĪTIE PRODUKTI

Ievadi savu atslēgvārdu