Auzu pārslas

Auzu pārslas

Izgatavotas no pilna grauda – to nepulējot un neatdalot dīgli. Auzu pārslas pirms placināšanas tiek mitrinātas, lai panāktu to viengabalainību. Pēc tam žāvētas, lai Jūsu mājas plauktā nonākušas, nesāktu pelēt. Tā kā tas ir pilngraudu produkts un auza ir eļļām bagāts graudaugs, tad būtu vēlams to uzglabāt pēc iespējas vēsākā vietā, tādējādi vienmēr varēsiet būt droši, ka pārslas nepaliks rūgtas.

Virtuves padoms! Tā kā visi auzu produkti satur daudz eļļas tos vajadzētu glabāt vietā, kur gaisa temperatūra nepārsniedz 100C. Pretējā gadījumā tie var ātrāk sākt oksidēties un palikt rūgteni.

NB! Auzu pārslas nesatur glutēnu, taču tā kā mēs audzējam un pārstrādājam arī citas graudaugu kultūras, tie var saturēt šo augu daļiņas, tādēļ nebūs piemēroti cilvēkiem ar glutēna nepanesamību.

Uzturvērtība 100 g

Enerģētiskā vērtība (1549 kJ / 368 kcal)
Ogļhidrāti (58,7 g)
Tauki (7 g)
Piesātinātās taukskābes (1,2 g)
Cukurs 0,7 g
šķiedrvielas 10 g
Olbaltumvielas 12,5 g
Sāls 0,02 g

Vitamīni

  • Fosfors

  • K vitamīns

  • Magnijs

  • Dzelzs

  • Cinks

  • Folijskābe

  • Selēns

  • Kālijs

Pastāsti par mums saviem draugiem
  • Datums 09/09/2017

Ievadi savu atslēgvārdu