Citronmelisa

Citronmelisa

Citronmelisa ir izcils garšaugs, kuram būtu jābūt ikviena citronu un svaigumu mīloša cienītāja mājās. Tradicionālais citronmelisas pielietojums ir gardā un aromātiskā tējā, bet patiesībā to var izmantot visur – saldu un skābu, pikantu un un asu ēdienu gatavošanā, kosmētikas ražošanā, medicīnā, dzērienu brūvēšanā, aromaterapijā un dziedniecībā.

Citronmelisa un ārstniecības melisa ir viens un tas pats augs, vienkārši dažādās jomās to lieto ar atšķirīgiem nosaukumiem – kulinārijā par citronmelisu, bet dziedniecībā par ārstniecisko melisu. Citronmelisu ieteicams lietot pēc dažādām infekcijām, jo tā palīdz atgūt spēkus un stiprina imunitāti. Ieteicama arī saaukstēšanās slimību ārstēšanai un izmantojama pret pārāk zemu asinspiedienu, jo veicina asinsriti.

Citronmelisa neprasa īpašu kopšanu, tādēļ to var viegli ieaudzēt arī puķupodā uz palodzes. Ja paredzēts augu kaltēt, lapiņas ir jāievāc pirms auga ziedēšanas, jo tad lapiņām piemīt visspēcīgākais aromāts.

Citronmelisas pielietošana

  • Sīki sakapātas lapiņas var pievienot gan saldiem, gan sāļiem ēdieniem, zupām, sautējumiem, meža gaļas ēdieniem, dārzeņu sautējumiem u.c.
  • Citronmelisa lieliski papildinās jebkāda veida svaigos lapu salātus (gan saldos, gan pikantos), var lietot kopā ar gurķiem un tomātiem, jo citrona svaigais aromāts izceļ dārzeņu aromātu
  • Noteikti izmēģināšanas vērta ir kombinācija ar sakņaugiem – burkāniem, bietēm, sakņu seleriju un kāļiem
  • Citronmelisa būs izcila sastāvdaļa svaigu, aromātisku vasaras dzērienu receptēs, kā arī saldo ēdienu “odziņa”

Eksperimentējiet un meklējiet jaunus pielietošanas veidus!

Vairāk par dažādajiem mētru veidiem un to salīdzinājumu lasiet mūsu rakstu sadaļā.

Mētras piedāvājam iegādāties laikaposmā no aprīļa līdz septembrim.

Pavasarī mētras pie mums var iegādāties mazos podiņos un visas vasaras garumā piedāvājumā ir arī lielie garšaugu konteineri.

Pastāsti par mums saviem draugiem
  • Date: 11/20/2017

SAISTĪTIE PRODUKTI

Enter your keyword