Blog

Pupiņu biezputra ar sēkliņām un žāvētas gaļas šķēli

Pupiņu biezputra ar sēkliņām un žāvētas gaļas šķēli

Pupiņu biezputras pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 3 vidēja izmēra sīpoli
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 200 gr saldā krējuma
  • 200-300 gr piena
  • Sāls. Pipari, rozmarīns vai timiāns
  • 20 gr  sezama sēklu,
  • 2 ēdamkarotes rīvēta cietā siera
  • Skābs krējums pēc ieskatiem

Sīpolus un ķiplokus apcep uz pannas zeltainus, pievieno timiāna un rozmarīna mīkstās lapiņas.

Ja izmantojam blenderi, visupirms sablendējam apceptos sīpolus kopā ar sieru un saldo krējumu. Tad pievienojam pupiņas. Un nelielās devās lejam klāt pienu, lai iegūtu viendabīgu un samaļamu masu. Citkārt pupiņas gadās stipri miltainas un piena nepieciešams vairāk. Nebaidieties –ar to īsti neko nevar sabojāt.

  • Samalto pupiņu biezputru varam uzsildīt uz pannas, reizē arī pievienojot garšvielas.
  • Pupas var izmantot gan svaigi vārītas, gan iepriekš novārītas un sasaldētas. Tad tikai tām jābūt pilnībā atkusušām.
  • Pupiņas var samalt arī gaļas mašīnā un samaisīt ar piedevām uzreiz uz pannas.
  • Kam gribās viendabīgu masu, biezputru var izspiest caur sietu.
Zutiņu raibās pupiņas biezputras receptē

Biezputru pasniedz kopā ar ceptu žāvētas gaļas šķēli, karoti skāba krējuma un pārkaisa ar uz pannas apgrauzdētām sezama sēkliņām.

Kamdēļ tā pūlēties, jautāsiet?
1. Jo garšo traki feini
2. Jo šādi pupas apēd pat tie, kas pupas neēd
3. Jo pupiņas ir jāēd!!

Lai labi garšo!

Pupiņas uzmeklējiet mūsu e-veikalā te: 

Bet par pupiņu audzēšanu daudz noderīga atradīsiet Rakstu sadaļā

Pupiņu biezputru gatavoja: Rūta Beirote no Zutiņi zs saimniecības

Pastāsti par mums saviem draugiem

Atstājiet komentāru

Related Posts

Enter your keyword