Blog

Medū glazētas baltās pupas ar dzērvenēm un kanēli

Medū glazētas baltās pupas ar dzērvenēm un kanēli

Medū glazētas baltās pupas ar dzērvenēm un kanēli ir viens pārsteidzošs un gards deserts, kas īpaši labi garšo rudens un ziemas laikā. papildināts ar Ziemassvētku garšvielām, šis deserts var kļūt arī par gadumijas svētku saldēdienu.

Šo ēdienu gatavoju un izmēģināju  vairākkārt, līdz  kopā ar manu ēdāju fokusgrupu nnācām līdz ideālās garšu un struktūru savienības.

Bet pati ideja – pagatavot sātīgu saldēdienu, kas šoreiz nesatur manā virtuvē tik iecienīto saldkrējumu vai citus treknus produktus. Tajā pat laikā – izmantot pupas. Jo pupiņu saldēdieni parasti ir vislielākais pārsteigums maniem viesiem.

Šajā un citos savos saldēdienos izmantoju lielās baltās, zemās pupas – šķirne Eryca u.c.

Tām ir plāna miziņa un ļoti maiga pupiņu garša salīdzinājumā ar citām. Tādēļ, kombinējot ar citām, spēcīgām garšām, šīs pupas var izmantot ēdienos, kur pupiņas prasās, bet to spēcīgā, miltainā  garša nav nepieciešama.

Baltās pupiņas

Medū glazētas baltās pupas gatavo šādi:

  • Baltās pupas diennakti izmērcē un novāra mīkstas, neliekot klāt sāli
  • Uz pannas uzliek pāris karotes medus, tējkaroti kanēļa un uzber vēl sitas pupas.
  • Pupas, ik pa laikam apmaisot, viegli karamelizē ~ 5 min.
  • Pievieno sauju ķirbju sēklu
  • Pievieno pāris šaujas uz pusēm grieztas lielogu dzērvenes

šo visu mirkli kopā pacepina, līdz dzērveņu sula apvārās un medus kļūst karamelīgi biezs.

Medus un dzērveņu balansam jābūt viegli saldskābam.

Kad pupiņas brīdi medū sutinājušās, tās noņem no uguns un atstāj lēnām atdzist.

medū glazētas baltās pupiņas ar kanēli - zutiņi

Medū glazētas baltās pupiņas ar kanēli visgardāk pasniegt vēl viegli siltas. Tām pievieno vēl šķipsniņu uz pusēm grieztu lielogu dzērveņu – svaigām notīm un pasniedz kopā ar vaniļas saldējumu.

Siltas pupiņas, vijīgs, saldsskābs kanēļa medus, pa vidu kraukšķoša dzērvene un struktūrai medotas ķirbju sēklas kopā ar auksto saldējumu garšo lieliski.

Jau tagad zinu, ka uz Ziemassvētkiem izmēģināšu šo variantu viegli pārkaisīt ar piparkūku garšvielām un kopā ar dzērvenēm pievienošu arī mandarīna gabaliņus.

Lai labi garšo! Jo mums garšo nu ļoti 🙂

 

Ar baltajām pupiņām un medu virtuvē eksperimentēja: Rūta Beirote, Zutiņi zs

 

  • Balto pupiņu – šokolādes deserts,
  • Pupiņu zemeņu krēms ar vaniļas mērci
  • un vēl citas savdabīgas receptes aplūko mūsu Recepšu sadaļā.
medū glazētas baltās pupas no Rūtas Beirotes
  • Cūku pupas
  • Lielās kāršu pupas
  • Lielās, baltās, zemās pupas
  • Raibās dārza pupiņas
  • u.c.

Pieejamas pasūtīšanai mūsu e-veikalā www.ZutiniVeikals.lv

Pasūti un Omniva piegādās.

Vai noķer mūs tirdziņos. Kuros tieši? – par to parasti ziņojam mūsu FB kontā – pieseko līdzi.

Pastāsti par mums saviem draugiem

Related Posts

Enter your keyword