Blog

Halapenjo pipari – cepti, grilēti ar bekonu

Halapenjo pipari – cepti, grilēti ar bekonu

Halapenjo pipari ir vieni no iecienītākajiem mūsu platuma grādos un arīdzan vieni no mīļākajiem pipariem mūsmājās un mūsu galdā. Kāpēc tā? – atbilde ir pavisam vienkārša:

  • Tie ir vidēji stipri, tādēļ tos var saprātīgi lietot un ar tiem nevar sabojāt ēdienu.
  • Tie ir biezi un sulīgi – tādēļ tos var gan viegli sagriezt svaigai ēšanai, gan lieliski iemarinēt ziemai
  • Tos var grilēt kopā ar bekonu un svaigo sieru vai uzmaukt starp sašlika gabaliņiem un cept, nebaidoties par to, kā garšos. Jo garšo labi un par traku nav.
Halapenjo pipari

Tomēr viens no populārākajiem Halapenjo piparu pagatavošanas veidiem pasaulē ir ceptā veidā kopā ar krēmsieru un šķinķi. Ātri, viegli, neprasa daudz pūļu un sastāvdaļu un reizē – garšīgi.

Kur ir noslēpums? Kamēr pipari karsti un ar krēmsieru pildīti, tiem nav izteikti dedzinošā asuma, tomēr tiem ir feinā piparu garša. Tādēļ cepti halapenjo pipari ir lieliska uzkoda gan pie vakara dzērieniem, gan kā skaists dekors brangai gaļas maltītei.

halapenjo pipari

Ceptus halapenjo piparus mūsmājās gatavojam 2 veidos.

Vienkāršākais Halapenjo piparu cepšanas variants:

Krēmsieru sajauc ar mazos gabaliņos sagrieztu žāvētu šķinķi un rīvētu cieto sieru. Piegriež lociņu vai sīpolu un cisu samaisa. Masu līdzsvaro ar sāli un pipariem un pilda uz pusi pārgrieztās halapenjo piparu pākstīs, kurām izņemtas sēkliņas.

Tālāk liekam pannā un cepam ~180*C ~10 min. Svarīgi ir piparus nepārcept, tiklīdz pipari sāk mainīt krāsu, tos ņemam laukā. Lieliski, ja tie vēl mazliet stingri.

Halapenjo pipari ietīti prošuto

Šis jau ir smalkāks variants, kad gaidāmi ciemiņi vai paredzēts piparus grilēt uz restēm.

Piparu pākstis iztīra no sēkliņām un sapilda ar svaigo sieru.

Pākstis aptin ar prošuto šķēli vai plāni grieztu šķinķi.

Cep cepeškrāsnī vai grilē uz restēm, līdz gatavs.

Izmēģiniet! Būs interesanti un gardi.

 

Vēl ļoti garšīgi un viegli halapenjo var iekonservēt ziemai. Tad brīva vaļa izmantot pie gaļas, uz picām un citās vietās, kur prasās asumiņu.

Recepti atradīsiet mūsu Recepšu sadaļā!

 

Gatavoja un bildēja: R.Beirote

Halapenjo stādus pavasarī un gatavus halapenjo piparus piedāvājam iegādāties arī mēs.

Turklāt, halapenjo pākstis sūtām arī ar OMNIVA.

Vai šobrīd pieejamas – skatiet mūsu Facebook lapā vai mūsu e-veikalā: www.ZutiniVeikals.lv

Pastāsti par mums saviem draugiem

Related Posts

Enter your keyword