Blog

Zaļo tomātu ievārījums – salds un gards

Zaļo tomātu ievārījums – salds un gards

Zaļo tomātu ievārījums ar pankūkām vai saldējumu garšo lieliski, lai gan sākotnēji tomāti ar cukuru var šķist pavisam nesavienojamas lietas. Bet aizspriedumi dzīvo tikai mūsu galvās un tos ātri vien izkliedē mūsu garšas kārpiņas.

Zaļie tomāti daudziem kļūst par problēmu rudeņos, kad siltumnīcu nākas novākt un pāri paliek daudz zaļu un pusgatavu tomātu. Tad tik sākas vārīšana – vīriešu zaptes, čatniji, mērces. Bet saldais variants ne vienmēr ir pirmais, ko izmēģinām. Velti. Iesaku pamēģināt.

Lūk, kā mūsmājās top zaļo tomātu ievārījums.

zaļo tomātu ievārījums recepte

Ievārījuma recepte:

  • 1kg piengatavu zaļo tomātu
  • 1kg cukura
  • 2 citronu sula

Tomātus sagriež mazos kubiciņos (kā dārzeņus rosolam)
Katliņā ielej mazliet ūdens, ieber tomātus un vāra. Kad tomāti vārījušies ~20 min un jau mainījuši krāsu, pieber cukuru un turpina vārīt.
Noputo, pielej no citroniem izspiestu sulu, vēl mirkli pavāra un tad pilda burkās un vāko ciet.
Glabā pagrabā kā jebkuru ievārījumu.

Zināšanai: 

Zaļo tomātu ievārījums un mazie tomātu gabaliņi pēc garšas ļoti atgādina kivi. Ja ir vēlme, lai tomātu ievārījums būtu viendabīgāks, to var viegli sablendēt ar rokas blenderi turpat katlā. Tādā gadījumā  gan ievārījums kļūs arī nedaudz šķidrāks, bet tas lieti noder, ja garšo ievārījumi, kas atgādina džemu vai, ja plānots zaļo tomātu ievārījumu izmantot kūkās un biskvītos.

zaļie tomāti kā pagatavot

Bieži rodas jautājumi, vai drīkst uzturā lietot zaļos tomātus, jo tie tomēr satur solanīnu.  Tādēļ saldajam ievārījumam rekomendēju izmantot piengatavībā esošos tomātus – tādus, kas kļuvuši jau gaiši zaļi, tomēr vēl nesāk mainīt krāsu)

(Par šo vairāk var izlasīt te: Zaļie tomāti – kas jāņem vērā to izmantošanā)

Padoms!

Ja tomāti ir zaļāki, tie reizē ir arī nedaudz rūgtāki. Vārot ievārījumu, rūgtums pazūd, tomēr dažkārt  ievārījumam piemīt neliels asums. Tas nav netīkams, gluži pretēji – lieliski garšo, ja vēl pievieno nedaudz kanēļa.

Tomēr, ja ir vēlme pēc maiga, zīdaina tomātu ievārījuma, tos pirms lietošanas var noblanšēt – uz mirkli ievietot vārošā ūdenī un tad atkal noskalot zem krāna aukstā. Šādi no viegli rūgtenās pēcgaršas ir iespējams tikt vaļā.

Tomātus konservēšanai kā zaļos tā sarkanos piedāvājam arī mēs savā saimniecībā sezonas laikā.

Vairāk par aktuālo piedāvājumu un iegādes iespējām parasti ziņojam mūsu FB lapā https://www.facebook.com/zutini

Sekojiet līdzi!

Pastāsti par mums saviem draugiem

Related Posts

Enter your keyword