Blog

Vidzemes saldā pūpolputra

Vidzemes saldā pūpolputra

Pūpolputras pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Vārītas speltas grūbas
  • Medus, cukurs, vanilīna cukurs
  • Saldais krējums
  • Svaigas vai saldētas ogas

Pūpolputras pagatavošana:

  1. Pārskata un nomazgā tekošā ūdenī speltas kviešu grūbas,
  2. Grūbas novāra, nokāš, un, ja tās salipuās,  nomazga aukstā ūdenī.
  3. Pirms nolikt atdzesēties, grūbas var apslacīt ar medu un citrunu sulu,
  4. Sakuļ putukrējumu un samaisa ar atdzisušajām grūbām,
  5. Ceļ galdā tradicionālajā variantā – ar ogu ķīseli vai mūsdienīgākā izpildījumā – ar blenderētām ogām, piemēram, zemeņu mērci.

Ēdam vietējo! Un mūsu gadījumā vēl vairāk – ēdam savējo!!!

Meklējiet Z/S “Zutiņi” Speltas kviešu grūbas, mannu un miltus tirdziņos – par tiem parasti ziņojam mūsu FACEBOOK lapā

Vai pasūti saimniecības e-vikalā https://www.zutiniveikals.lv/ .

Pastāsti par mums saviem draugiem

Atstājiet komentāru

Related Posts

Enter your keyword