Pūpolputras pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas:
- Vārītas speltas grūbas
- Medus, cukurs, vanilīna cukurs
- Saldais krējums
- Svaigas vai saldētas ogas
Pūpolputras pagatavošana:
- Pārskata un nomazgā tekošā ūdenī speltas kviešu grūbas,
- Grūbas novāra, nokāš, un, ja tās salipuās, nomazga aukstā ūdenī.
- Pirms nolikt atdzesēties, grūbas var apslacīt ar medu un citrunu sulu,
- Sakuļ putukrējumu un samaisa ar atdzisušajām grūbām,
- Ceļ galdā tradicionālajā variantā – ar ogu ķīseli vai mūsdienīgākā izpildījumā – ar blenderētām ogām, piemēram, zemeņu mērci.
Ēdam vietējo! Un mūsu gadījumā vēl vairāk – ēdam savējo!!!
Meklējiet Z/S “Zutiņi” Speltas kviešu grūbas, mannu un miltus tirdziņos – par tiem parasti ziņojam mūsu FACEBOOK lapā
Vai pasūti saimniecības e-vikalā https://www.zutiniveikals.lv/ .