Blog

Krāsnī ceptu tomātu zupa

Krāsnī ceptu tomātu zupa

Krāsnī ceptu tomātu zupa izklausās mazliet dīvaini, tomēr tas ir viens jau ilgi zināms veids, kā viegli pagatavot gardu krēmzupu. Pirmkārt – saimniecei viegli, jo nav jāaprauga katls un jāsargā no piedegšanas. Otrkārt – zupa feina, jo sanāk štengrāka un gruntīgāka.

Mūsmājās ceptu tomātu zupa tiek gatavota tā:
Lielā pannā liekam:
Sīpolus, ķiplokus, burkānus, kartupelīti (jo patīk, ja zupa tumīgāka), ābolu.

Liekam arī krietnu čupu tomātu. Var pievienot gan ļoti gatavus, gan arī vēl pavisam zaļus. No zaļajiem tomātiem zupa iegūs skābumiņu.

Ūdeni nelejam, jo tomāti atdos savu sulu.
Šo visu liekam krāsnī cepties aptuveni 180 – 200*C un piemirstam uz savu stundiņu lai izsutinās mīksti un garšas sakožas.
Kad cepiens mīksts, un saime nobriedusi maltītei, visu pannas saturu sablendē viendabīgu, piešaun saldo krējumu un līdzsvaro garšas ar sāli, pipariem, muskatriekstu un citām tīkamām garšvielām, varbūt kādam vajadzēs arī cukuru.
Ēd patīkami čāpstinot un piekožot krāsnī apgrauzdētu baltmaizes šķēli.
Noteikti jautājums būs par tomātu mizām. Mēs neblanšējam, jo blenderis labs. Ja kādam akurāt traucē, tās var viegli nomaukt, pirms liekam blenderī.

Šī krāsnī ceptu tomātu zupa arī ir ļoti labs veids, kā laicīgi sagatavot maltīti. To var sacept, kad laiks un tad atliek vien sablendēt un uzsildīt pirms viesu sēšanās pie galda.

Izbaudiet tomātu laiku. Tas ir tik īss. Lai labi garšo!

Krāsainos delikatešu tomātus sezonā iegādāties piedāvājam arī mēs. Par iespējām parasti ziņojam mūsu Facebook profilā https://www.facebook.com/zutini 

Sekojiet līdzi, vai uzzvaniet Santai apjautāties: 29148046

Pastāsti par mums saviem draugiem

Related Posts

Enter your keyword