Blog

Baltā aukstā zupa ar kefīru

Baltā aukstā zupa ar kefīru

Baltā aukstā zupa ar kefīru ir sātīgs un arī tradicionāls latviešu vasaras ēdiens. Tiesa gan, auksto zupu varam iedalīt trīs lielās grupās.

  1. Kefīra aukstā zupa ar bietēm
  2. Baltā aukstā zupa
  3. Aukstā zupa no tomātiem – gaspačo

Ak jā, un vēl tā aukstā zupa, kur izmanto ūdeni, kvasu un jebkādu citu šķidrumu, tikai ne kefīru.

Mūsmājās visiem ļoti garšo aukstā zupa ar bietēm. Šis ir vissenākais mūsu ģimenes gatavotais šīs zupas veids, tomēr pēdējā laikā mūsu mājiniekiem sākusi smeķēt  arī Baltā aukstā zupa ar kefīru.

Un šis ir variants, kur patiesi veicam eksperimentus, katru reizi auksto zupu gatavojot citādāku.

Aukstā zupa tomēr vislabāk garšo kopā ar vārītiem jaunajiem kartupelīšiem – tās ir ierastas garšas, jo šādi vasarā tiek ēsti arī lapu salāti ar kefīru un dillēm, piekožot klāt jaunos kartupeļus.

Lūk, labākie varianti, kā baltā aukstā zupa ar kefīru tiek gatavota mūsmājās

Tradicionālā vasaras garša

Smalki sagriežam visas zemāk redzamās sastāvdaļas sev tīkamās proporcijās.

  • Svaigi gurķi
  • Redīsi
  • Biezpiens
  • Fetas jeb cits sāļais siers
  • Loki, dilles, pētersīļi
  • Vārītas olas
  • Kefīrs vai rūgušpiens
  • Sāls, sinepes pēc garšas un smeķa

Košā aukstā zupa ar kefīru

  • Smalki griezti gurķi
  • Redīsi
  • Paprika
  • Tomāti
  • Fetas jeb cits sāļais siers
  • Loki, dilles, pētersīļi
  • Kefīrs vai rūgušpiens
  • Sāls, sinepes pēc garšas un smeķa
  • Skābumam citronpipari vai maķenīt tējas sēnes šķidruma vai tējas sēnes etiķa.
  • grauzdētas ķirbju sēklas

Drosmīgi eksotiskā aukstā zupa .

  • Smalki griezti gurķi
  • Redīsi
  • Konservēta kukurūza
  • Fetas jeb cits sāļais siers
  • Kaperi
  • Loki, dilles, pētersīļi
  • Kefīrs vai rūgušpiens
  • Pāris šaujas Indijas riekstu
  • Sāls, sinepes pēc garšas un smeķa

Kādi knifiņi jāievēro:

Ērti ir visus dārzeņus sarīvēt. Tomēr pavisam cita garša, ja tos griež kubiņos.

Ja liekat kaperus, tad noteikti ar visu sāļo marinādi – piedos zupai smeķi.

 

Lai cik arī nebūtu drosmīgas sastāvdaļas, kopā viss sanāk ļoti garšīgi. Apskati, apdomājies, iedvesmojies un gatavo augšā!

Lai garšīga vasara!

 

Aukstās zupas gatavoja: R.Beirote

Pastāsti par mums saviem draugiem

Related Posts

Enter your keyword