Blog

Speltas kviešu grūbas ar puraviem uz Zilo sieru

Speltas kviešu grūbas ar puraviem uz Zilo sieru

Speltas kviešu grūbas ar puraviem un Zilo sieru ir viens no mūsu iecienītākajiem grūbu apēšanas veidiem, tamdēļ ar to labprāt padalīsimies arī ar jums.

Patīkamā šī ēdiena blakne – tas būs Gatavs 30min

1. Pārskatām un tekošā ūdenī no plēksnēm nomazgājam Speltas grūbas
2. Uz pannas apcepam puravus ( var sīpolusu n kādu citu dārzeni, kas pa rokai)
3. Pieberam Speltas grūbas, pielejam nedaudz ūdens vai buljona un mirkli pasautējam zem vāka.
4. Papildinām šķidrumu, līdz pēc ~15 min grūbas rādās teju mīkstas.
5. Pievienojam pirkšķīti salda krējuma, apmaisām.
6. Pēc mirkļa iedrupinām zilo sieru, viegli apmaisām, noņemam no uguns un atstājam zem vāka norimt.

Ēdam tā kā paģēr Gavēnis vai arī pievienojam to, kas kārojās — gaļas šķēli, mērci vai kotleti.

Speltas kviešu grūbas ir mūsu `latviešu rīsi`.
Tās iespējams pagatavot ~20 min. salīdzinājumā ar parastajām, kas jāvāra teju stundu.
Speltas grūbas = sens mežonīgo plēkšņu kviešu veids, ko audzējam savā saimniecībā. Veselīgāk un – ļoti garšīgi. Izmēģini

Ar ko Speltas kvieši atšķiras no parastajiem kviešiem – lasi rakstu  te.

  • Speltas grūbas,
  • Speltas manna ar klijām
  • Speltas milti

Un citi mūsu dzirnavu labumi pieejami mūsu e-veikalā www.zutiniveikals.lv
Piegādās Omniva!

 

Gatavoja: R.Beirote

Pastāsti par mums saviem draugiem

Related Posts

Enter your keyword