Blog

Burkānkūka – ātra, viegla un rudenīga recepte

Burkānkūka – ātra, viegla un rudenīga recepte

Burkānkūka ir mūsu mammas veltījums rudenim. Kamēr burkāni vēl pašā labumā un sulīgi, tā mūsmājās tiek gatavota diezgan bieži.
Recepte, lūk, aptuvena (Jo mūsmājās nekas netiek mērīts, bet viss likts `uz acīti`)
Uz lielo apaļo panniņu ņemam:

  • 4 olas
  • 400 g smalki rīvētu burkānu
  • 300 g miltu
  • ~250 g taukvielu – mēs liekam sviestu un eļļu pa pusītei no abiem
  • 300 g cukura. Liekam uz acīti gan brūno Muskavado, gan drusku balto ar.( Brūnam jau gruntīgāka garša.)
  • Vaniļa un kanēlis, šķipsniņa muskatrieksta.

Bļodā sakuļ olas, eļļu, vaniļu un kanēli, muskatriekstu, un iemaisa miltus. Pašās beigās iemaisa arī sarīvētos burkānus.
Mīklu liek pannā un cep 180*C ~ 40 min jeb kamēr skaisti brūna un gatava.
Atdzesē un pasniedz bagātīgi rotātu ar putukrējumu. Čaklākās saimnieces var sajaukt skābā krējuma krēmu vai Maskarpones kremu – tad kūka būs gruntīgāka un nopietnāka.
Ņem vērā: Burkānkūka ne vienmēr sanāk vienādi salda (jo ne visi burkāni vienādi). Ja saldums kūkai mazāks – vairāk cukura pievieno krēmam)
Neatņemama burkānkūku sastāvdaļa ir valrieksti, bet, ja tie dārzā neaug, var pārbērt arī sauju rudens aveņu vai citu ogu, kas pa rokai. Būs feini.
Interesanti, ka mūsmājās burkānkūka katru reizi sanāk citādāka. Viss no burkāniem atkarīgs. Mums tīkamāka tad, ja sanākusi ļoti mitra un sulīga. Tā kā – tas nav nepareizi. Tas ir garšīgi .
Lai labi garšo!

Burkānkūka recepte

Vairāk recepšu no mūsu pašu Saimniecībā audzētajiem produktiem meklējiet Recepšu Sadaļā.

 

Ģimenes burkānkūkas receptē dalījās: R.Beirote

Mazais Burkānēdājs: Rūdolfs Meļķis

Pastāsti par mums saviem draugiem

Related Posts

Enter your keyword